Bezglutenowe,  Deser,  Dipy i pasty,  Śniadania i kolacje

Wege serek waniliowy z tofu

Chodził za mną ten serek już od dawna. Taką miałam ochotę na słodkie śniadanie, a że miałam tofu w lodówce postanowiłam wreszcie zrobić to cudeńko:)

Słuchajcie…pychota! Jeśli macie jeszcze w domu laskę prawdziwej wanilii zamiast cukru waniliowego dajcie właśnie ją. Serek jeszcze lepiej smakuje na drugi dzień.

Świetne sprawdzi się do kanapek, naleśników, pankejków, a także do podjadania łyżeczką 🙂
Smacznego!

4 porcje

10 minut

Składniki:

180g tofu naturalnego
50ml napoju migdałowego lub sojowego bez cukru
2 łyżeczki cukru z agawy
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 łyżeczka soku z cytryny
1 banan

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki dobrze ze sobą blendujemy, aby nie było grudek.
Serek można przechowywać kilka dni w lodówce.
Najlepiej smakuje z owocami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *