Bezglutenowe,  Obiad,  Śniadania i kolacje

Gorące garnuszki z makaronem, kurczakiem, kurkami i sosem śmietanowo-czosnkowym

Jeśli macie jeszcze zapasy kurek, zachęcam Was do wypróbowania przepisu. Idealny na obiad, ale też kolację nawet tą dla gości. Użyłam makaronu bezglutenowego, jednak to nie jest konieczność. Ugotujcie taki jaki lubicie najbardziej. Polecam użyć dobrej jakości śmietany, żeby sos wyszedł pyszny – ja WspieramNasze i używam śmietany Hej! śmietana 18%

Muszę się Wam przyznać, że generalnie nie przepadam za grzybami 🙂 ale jest wyjątek…KURKI – kocham po prostu ! Dlatego tak często pojawiają się w moich przepisach póki jeszcze są dostępne.

Jak się okazuje, kurki są świetnym źródłem beta karotenu, mają go więcej niż marchewka? wiedzieliście?:)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *