Bezglutenowe,  Obiad,  Zupy

Zupa z truskawek i arbuza z makaronem FUSILLI Schar

Każdy z nas pamięta zupę truskawkową z dzieciństwa, prawda?:)

Ja postanowiłam dodać do niej coś jeszcze – arbuza, a standardową śmietanę zastąpiłam mleczkiem kokosowym. Efekt? WOW!!:) Podałam standardowo z makaronem Fusilli Schar.

Koniecznie spróbujcie jeszcze w tym sezonie dopóki są truskawki:)

4 porcje

15 minut

Składniki:

1/5 małego arbuza-miąższ bez pestek
1 szklanka truskawek bez szypułek
1/2 puszki mleczka kokosowego
1 łyżeczka startego świeżego imbiru

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki należy dokładnie zblendować.
Można schłodzić przed podaniem.
Podajemy z makaronem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *