Bezglutenowe,  Ciasta i ciasteczka,  Imprezowe

TARTA TRUSKAWKOWA Z CZEKOLADOWYM KREMEM Z MASCARPONE

Jak Wam się podoba ?? Prawdziwa petarda – Tarta truskawkowa i do tego z czekoladowym kremem z mascarpone… Powiem tylko, że w smaku mmmm….mniamuśna!

Koniecznie spróbujcie takiej wersji. Jest w niej wszystko co najlepsze…świeże truskawy, czekoladowy krem..czy potrzeba coś więcej do szczęścia?? 🙂 No może, jeszcze kawa:) i jesteśmy w Raju!

Przepis na spód do tarty znajdziecie np. tutaj. (kliknij!)

12 porcji

Składniki:

Spód możecie zrobić z waszego ulubionego przepisu, albo skorzystać z któreś z moich poprzednich przepisów.
Najważniejszy jest krem:
500g MASCARPONE
200ml śmietany 30%

Sposób przygotowania:

Śmietanę ubijamy z MASCARPONE i pod koniec dodajemy rozpuszczona czekoladę ( wystudzoną ):
120g czekolady gorzkiej 65%kakao +90ml śmietany 30% rozpuszczamy w rondelku ciągle mieszając

Masę wykładamy na tarte, układamy owoce i do lodówki na 2-3 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *