Obiad

Surówka z pietruszki i gruszki do obiadu

Surówka wyszła wyjątkowo pyszna. Szukałam nowej inspiracji do obiady, jakiegoś nowego smaku i powiem, Wam, że połowę porcji zjadłam przez obiadem 🙂 Świetnie komponować się będzie do mięs, ziemniaków, klusek ( u mnie z czerwonymi kopytkami )….a także jako przekąska między posiłkami. Prosta, szybka, pełna witamin. Polecam.

2 porcje

15 mnut

Składniki:

2-3 pietruszki
1 jabłko
1 gruszka
kilka łyżek jogurtu naturalnego lub śmietany
sól i pieprz do smaku
garść żurawiny suszonej

Sposób przygotowania:

Pietruszkę i jabłko myjemy, obieramy i ścieramy na grubej tarce, a gruszkę na tarce o najmniejszych oczkach. Dodajemy sól i pieprz do smaku, pila łyżek jogurtu naturalnego oraz garść żurawiny – wcześniej ją chwilę namoczyłam w gorącej wodzie. Gotowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *