Bezglutenowe,  Śniadania i kolacje

Śniadanie z Baguetta Schar, pastą z awokado,owocami, sałatą, jajkiem sadzonym

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia! Każdy z nas to wie…a jak jeszcze podamy je zdrowo i kolorowo to jeszcze lepiej smakuje! Moja ulubiona pasta do kanapek to ta z awokado i czosnkiem, polecam, jest przepyszna.

U nas śniadania staramy się jeść wspólnie, żeby celebrować tą chwilę spędzoną razem przed całym dniem pracy. Staramy się, żeby były sycące, zdrowe i każdemu smakowały. Dziś kanapki z Baguette Schar – podpieczone, z pastą z awokado, owocami, błonnikiem z kokosa, orzechami laskowymi Bakalland – wersja dla Niej oraz z masłem czosnkowym z Hej!, mixem sałat i jajkiem sadzonym – dla Niego:) Każdy ma coś co lubi najbardziej!

Miłego dnia Kochani!

dla 2-4 osób

Składniki:

Kanapka 1:
bagietka Schar
ulubione owoce: kiwi, banan, pomarańcza
1 awokado + 1 ząbek czosnku, pieprz, sól, oliwa z oliwek
ulubione orzechy
2 łyżeczki błonnika kokosowego
szczypta cynamonu

Kanaka 2:
bagietka Schar
mix sałat
2 jajka
masło czosnkowe: 1 łyżka miękkiego masła+1 ząbek czosnku+ 1/3 łyżeczki gruboziarnistej soli morskiej

Sposób przygotowania:

Bagietkę należy przekroić na pół i na kilka części oraz najlepiej grillować na patelni z odrobiną masła lub w opiekaczu do kanapek z chleba tostowego. Kanapki podajemy z pastą z awokado, pokrojonymi owocami posypanymi kokosowym błonnikiem i cynamonem lub posmarowane masłem czosnkowym z jajkiem sadzonym i mixem sałat.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *