Bezglutenowe,  Drugie danie,  Obiad,  Śniadania i kolacje

Smażona cukinia – danie wegetariańskie

Tyle warzyw jest teraz na straganach i w sklepach, że nie mogłam się zdecydować co zrobić. Przypomniałam sobie o prostym daniu z cukinii, niby nic takiego, ale uwielbiam 🙂

Lekki obiad, a także kolacja. Spróbujecie?

2 porcje

20 minut

Składniki:

1 średnia cukinią pokrojoną w kostkę
2 ząbki czosnku
Garść liści mięty
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól I pieprz
Łyżka startego parmezanu

Sposób przygotowania:

Liście mięty drobno kroimy i podsmażamy z pokrojonym czosnkiem na oliwie z oliwek.
Dodajemy cukinię i podduszamy ok. 8-10 minut.
Przekładamy na talerz. Posypujemy solą i pieprzem oraz startym parmezanem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *