Bezglutenowe,  Boże Narodzenie,  Imprezowe,  Sałatki i surówki,  Śniadania i kolacje,  Wielkanoc

Śledzie po królewsku

Pomysł na sałatkę śledziową na każdą okazję. Trafia na nasz stół bardzo często i nawet jeśli nie są to Święta 🙂

Ulubiona przez wszystkich, sałatka śledziowa po królewsku. Czyli z groszkiem, cebulką, jogurtem kremowym WIELUŃ i pysznym majonezem KĘTRZYŃSKI.

Bardzo szybka w wykonaniu, wystarczy tylko wcześniej włożyć do wody filety śledziowe, aby się wymoczyły i nie były zbyt słone. Potem już wszystko idzie sprawnie i sałatka gotowa 🙂

6-8 soób

ok. 30 minut

Składniki:

4 matiasy namoczone 3 godziny w wodzie, kroimy na małe kawałki
1 puszka groszku
2 duże jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę
1 biała mała cebula pokrojoną w drobną kostkę
1 fioletowa mała cebula pokrojoną w drobną kostkę lub 1/2
3 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu kremowego
1,5 łyżeczki musztardy
Pieprz I sól di smaku

Sposób przygotowania:

Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy i odstawiamy przed podaniem na godzinę do lodówki.
Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *