Bezglutenowe,  Boże Narodzenie,  Imprezowe,  Sałatki i surówki

Śledzie na jajku z sałatką

Pomysłów na śledzie nigdy nie za dużo:)

Tutaj macie dwa w jednym, czyli sałatka i śledzik. Ciekawa jestem, czy jedliście już takie połączenie?

6

ok. 40 minut

Składniki:

3 jajka ugotowane na twardo

1/2 puszki groszku
1/2 czerwonej cebuli drobno pokrojonej
2 ogórki kiszone pokrojone w drobną kostkę
1 jabłko, obrane ze skórki, starte na tarce o grubych oczkach
4 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku

3 filety śledziowe uprzednio moczone w wodzie, odsączone i przekrojone na pół
4 łyżki startej mozzareli

Sposób przygotowania:

Groszek, cebulkę, jabłko ( odsączone z soku ), ogórki ( odciśnięte z nadmiaru soku )majonez, pieprz i sól – mieszamy ze sobą.
Układamy na talerzu 6 kopczyków.
Na każdy kładziemy połówkę jajka ugotowanego na twardo, na to odrobina majonezu, a następnie zwinięta połówka fileta śledziowego.
Posypujemy pieprzem i świeżymi ziołami. oraz startą mozzarelą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *