Imprezowe,  Śniadania i kolacje

Podpiekane bułeczki z pieczarkami i kabanosami

Każdy z nas na pewno miał do czynienia z bułkami, które na drugi dzień nie są już smaczne bo są twarde. Mam patent na ich odświeżenie i pyszne śniadanko, ale też przepis świetnie się sprawdzi jako przekąska na imprezie.

A to wszystko zrobić można przy pomocy jednego urządzenia MULTIGRILL Kuvings.

4 porcje

30 minut

Składniki:

200g pieczarek
1 cebula
1/2 czerwonej papryki
przyprawy
kilka kabanosów
4 plastry sera żółtego
1 łyżka masła
4 kajzerki

Sposób przygotowania:

Kajzerki kroimy od gry “na krzyż”.

Pieczarki obieramy, kroimy w plastry i podsmażamy na głębokiej płycie z cebulką na maśle dodając po wyparowaniu wody przyprawy:sól, pieprz, zioła prowansalskie i cienko pokrojoną paprykę.
Podsmażamy jeszcze chwilę.
Ser kroimy w cienkie , krótkie plasterki i wkładamy w bułkę.
Na to posmażone pieczarki i układamy pokrojone kabanosy.
Bułki układamy na płycie śniadaniowej.
W zagłębienia na jajka wlewamy odrobinę wody.
Przykrywamy pokrywką i podsmażamy ok. 5 min. uważając na ustawioną moc, aby nie przypalić bułek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *