Bezglutenowe,  Obiad,  Śniadania i kolacje

Placki bananowo-serowe z mąki z ciecierzycy

Miałam straszną ochotę na placuszki bananowo-serowe z mąką z ciecierzycy uwielbiam je!  Mąka z ciecierzycy ma specyficzny orzechowy smak i zapach, pycha! Podane z orzechami laskowymi Bakalland i jogurtem naturalnym z jagodami są prawdziwą śniadaniową ucztą🙂 Polecam.

ok. 6 sztuk

30 minut

Składniki:

1 banan
mleko migdałowe lub inne, mąką z ciecierzycy, ser biały chudy- tych składników odmierzamy po tyle ile ważył obrany banan
1,5 łyżki ksylitolu lub cukru kokosowego
2 łyżki soku z pomarańczy
szczypta soli, szczypta cynamonu, szczypta gałki muszkatałowej

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki łączymy ze sobą blendując. Odstawiamy na chwilę. Smażymy na patelni beztłuszczowej po kilka minut z każdej strony( można delikatnie posmarować patelnię oliwą, żeby mieć pewność, że placki nie przywrą do spodu).
Placki świetnie smakują podane z jogurtem, owocami i orzechami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *