Bezglutenowe,  Ciasta i ciasteczka,  Imprezowe

Muffinki dyniowe z orzechami

Zazwyczaj dynia kojarzy się tylko z zupą:)…a ja wciąż szukam nowych inspiracji z tym pięknym pomarańczowym warzywem 🙂

Zostało mi trochę pulpy z dyni, postanowiłam więc zrobić coś na słodko, coś nowego, innego czym zaskoczę domowników i przemycę nieco zdrowych orzechów od Bakalland.

Staram się we wszystkim co piekę czy gotuję “przemycić” coś co ma wartość dodaną. Orzechy laskowe to wspaniałe źródło witaminy E (ponad 15mg/100g), a więc witaminy młodości :), ale także witamin z grupy B, potas, wapń i fosfor oraz zbawienne nienasycone kwasy tłuszczowe, które pomagają w walce z nadwagą. Warto pamiętać, że zanim sięgniemy po tabletki z apteki, wystarczy odpowiednio zadbać o swoją dietę i codziennie dostarczać naturalne witaminy, które zawarte są w warzywach, owocach, orzechach – czyli smacznie i zdrowo:)

Muffinki zachwyciły nie tylko swoim smakiem, ale też wyglądem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *