Bezglutenowe,  Dipy i pasty,  Śniadania i kolacje

Masło ziołowe z pomidorami suszonymi i bazylią

Masełko do ciepłego chlebka…mmm myślę, że każdy lubi 🙂

Proponuję Wam dzisiaj masło pełne naturalnych aromatów Bazyli od BAZIÓŁKA oraz pomidorów suszonych z zalewy ziołowej. Wychodzi idealne, przechowywane w lodówce może być wykorzystane w ciągu tygodnia. U nas każdemu zasmakowało i już szykuję kolejną porcję 🙂

słoiczek ok. 150ml

15 minut

Składniki:

100g miękkiego masła
10 pomidorków suszonych z oliwy
Garść liści bazylii
2 łyżki startej MOZZARELLI

Sposób przygotowania:

Pomidorki należy dokładnie zblendować, dodajemy mozzarellę, bazylię i ponownie blendujemy. Następnie dokładamy miękkie masło, łączymy z resztą składników, przekładamy do słoiczka i odkładamy na 10 minut do lodówki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *