Bezglutenowe,  Deser,  Imprezowe

Laddu z pistacjami

LADDU – indyjskie kulki mocy. Od kiedy zobaczyłam je w telewizji śniadaniowej po prostu się zakochałam i wiedziałam, że muszę je zrobić – i zjeść 🙂

Laddu są rarytasem hinduskim podawanym od święta. Są bardzo proste wykonaniu, trzeba trzymać się tylko zawartych w przepisie wskazówek i uważać, żeby nie przypalić mąki prażonej na patelni z masłem – użyłam Hej!

Pięknie pachną kardamonem i cynamonem, są kruche i po prostu rozpływają się w ustach. Zrobiłam z samymi pistacjami od Bakalland, ale śmiało możecie modyfikować i dodać swoje ulubione orzechy czy rodzynki.

Część kulek obtoczyłam w gorzkim kakao i to był strzał w dziesiątkę ! Myślę, że nie muszę Was dłużej zachęcać i przekonywać, że po prostu musicie tego spróbować 🙂 ! Zdjęcia LADDU mówią same za siebie:)

Z pewnością zaskoczycie tymi kulkami nie tylko domowników, ale też gości 🙂

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *