Bezglutenowe,  Drugie danie,  Imprezowe,  Śniadania i kolacje

Krewetki na maśle z pietruszką, podane z bagietką Schar

Krewetki kocham w każdej postaci. Wiele ich wersji już robiłam, ale najczęściej wracam do tej najprostszej. Nie potrzeba nic więcej oprócz masła, odrobiny wina i czosnku orz świeżej natki pietruszki od Baziółka, żeby stworzyć danie idealne na każdą okazję 🙂 Lubię jak chrupie mi do tego bagieta Schar podsmażona na maśle z czosnkiem.

4 porcje

15 minut

Składniki:

300g krewetek ( dowolnych )
3 ząbki czosnku
2 łyżki masła
garść posiekanje pietruszki
2 łyżki masła
1/3 szklanki wina białego półwytrawnego

Podajemy z podpieczoną na maśle z odrobiną posiekanego czosnku bagietką Schar.

Sposób przygotowania:

Krewetki rozmrażamy, obieramy ze skorupek i smażymy na maśle z przeciśniętym czosnkiem przez kilka minut, aż zrobią się lekko różowe. Dodajemy wino i gotujemy 2 minuty. Na koniec garść świeżej natki pietruszki oraz odrobina soli.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *