Krewetki na maśle z pietruszką, podane z bagietką Schar
15 sierpnia 2021
Krewetki kocham w każdej postaci. Wiele ich wersji już robiłam, ale najczęściej wracam do tej najprostszej. Nie potrzeba nic więcej oprócz masła, odrobiny wina i czosnku orz świeżej natki pietruszki od Baziółka, żeby stworzyć danie idealne na każdą okazję 🙂 Lubię jak chrupie mi do tego bagietaSchar podsmażona na maśle z czosnkiem.
Podajemy z podpieczoną na maśle z odrobiną posiekanego czosnku bagietką Schar.
Sposób przygotowania:
Krewetki rozmrażamy, obieramy ze skorupek i smażymy na maśle z przeciśniętym czosnkiem przez kilka minut, aż zrobią się lekko różowe. Dodajemy wino i gotujemy 2 minuty. Na koniec garść świeżej natki pietruszki oraz odrobina soli.