Bezglutenowe,  Obiad

Kotleciki z kurczaka pieczone z warzywami i serem

Pieczone kotleciki z kurczaka z warzywami i serem to bardzo proste i szybkie danie. Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jako obiad, ale tez na zimno jako przekąska, więc śmiało możecie serwować podczas spotkań rodzinnych czy ze znajomymi.

Są mało kaloryczne, bo nie smażymy ich na oleju, a jeśli chcecie je dodatkowo odchudzić pomińcie ser żółty i gorgonzole.

Jeśli chcecie podać kotleciki do obiadu polecam z kaszą jaglaną z skwarkami (odlewając tłuszcz) oraz koniecznie z zsiadłym mlekiem lub kefirem. To dopełnienie naszych doznań smakowych 🙂 Gdyby Wam zostało kaszy, polecam odgrzać ją na patelni na drugi dzień. Z odrobiną mała smakuje jeszcze lepiej.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *