Bezglutenowe,  Drugie danie,  Obiad

Kluseczki w sosie pomidorowym z bazylią i Grana Padano

Jeśli macie w domu gnocchi albo zostało Wam kopytek, to świetny pomysł na szybki i smaczny obiad z użyciem Multi Grilla  KUVINGS Wam podaję.

Wystarczy 30 minut, żeby podać ciepły, pożywny obiadek dla całej rodziny:)

 

4 osoby

ok. 30 minut

Składniki:

2 opakowania gnocchi lub małych kopytek

1 cebula
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki pieprzu
3/4 łyżeczki soli
1 puszka pomidorów krojonych
200ml przecieru pomidorowego
2 łyżki oleju z pestek winogron

garść bazylii
4 łyżki startego sera grana padano
oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Gnocchi gotujemy w garnku wg. przepisu na opakowaniu.

Cebulkę drobno kroimy i podsmażamy na oleju z drobno posiekanym czosnkiem na głębokiej części multi grilla do złocistego koloru.
Dodajemy pomidory, przecier, przyprawy i podsmażamy jeszcze 5 minut.
Dodajemy ugotowane kluski i dobrze mieszamy.

Podajemy posypane serem i dużą ilością bazylii.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *