Bezglutenowe,  Dipy i pasty,  Obiad,  Sałatki i surówki,  Śniadania i kolacje

Kalarepa i jabłko z pesto koperkowym

Często zapominana kalarepa jest świetnym dodatkiem do mięs czy dań z grilla. Podana z pesto koperkowym i jabłkiem zyskała zupełnie inny smak. Chrupiąca, polana sosem…mniam.

Można również podawać jako sałatkę. 

4 porcje

20 minut

Składniki:

1 kalarepa
1 jabłko
Kroimy w plastry i układamy na talerzu na przemian.

30g ziaren słonecznika
30g koperku bez łodyg
1/3 łyżeczki soli
80ml oliwy z oliwek
1 duży ząbek czosnku
1 łyżka soku z cytryny
Słonecznik mielimy za pomocą blendera, dokładając pod koniec koperek i czosnek. Dolewamy oliwę z oliwek, sól i sok z cytryny. Dobrze mieszamy i gotowe.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *