Dipy i pasty,  Imprezowe,  Sałatki i surówki,  Śniadania i kolacje,  Wielkanoc

Jajka faszerowane pastą łososiową i makrelową

No to mamy też jaja:) Kto na nie czekał? Jajka faszerowane na Wielkanoc być muszą!…ale nie tylko. U nas są uwielbiane przez wszystkich, więc często pojawiają się na śniadanie, kolację czy na imprezę. Uwielbiam jajka faszerowane bo tak naprawdę możemy je zrobić z czym tylko chcemy i będą smakowały każdemu 🙂

Dziś wersja jajek faszerowanych pastą łososiową i makrelową. Co Wy na to? Nieodłącznym “przyjacielem” jajek jest oczywiście majonez Kętrzyński. Do pasty z makreli dodałam również śmietanę 18% ALE!OSM Radomsko,  a całość  dodatkowo posypcie pieprzem od INTERJAREK.

A Wy jaki farsz do jajek robicie? Pochwalcie się w komentarzu, a ja na pewno dodam więcej przepisów na jaja faszerowane.

12

15 minut

Składniki:

6 jajek

Na pastę z makreli:
1/2 ( ok. 100-120g )porcji wędzonej makreli rozdrobnionej widelcem
3 żółtka dobrze posiekane
1/3 cebuli pokrojonej w drobną kostkę
2 łyżki majonezu Kętrzyński
1 łyżeczka śmietany 18% OSM Radomsko
sól i pieprz INTERJAREK do smaku

Na pastę z łososia:
1/2 ( ok. 100-120g ) wędzonego łososia rozdrobnionego widelcem
3 żółtka dobrze posiekane
1/3 cebuli pokrojonej w drobną kostkę
2 łyżki majonezu Kętrzyński
1 łyżeczka chrzanu
sól i pieprz INTERJAREK do smaku

Pęczek pokrojonego szczypiorku oraz kilka rzodkiewek.

Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Kroimy na pól i wyjmujemy żółtka.

Przygotowujemy pasty łącząc składniki ze sobą oraz nadziewamy każdą polówkę ugotowanego białka. Posypujemy pokrojonym szczypiorkiem, układamy rzodkiewkę i prószymy pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *