No to mamy też jaja:) Kto na nie czekał? Jajka faszerowane na Wielkanoc być muszą!…ale nie tylko. U nas są uwielbiane przez wszystkich, więc często pojawiają się na śniadanie, kolację czy na imprezę. Uwielbiam jajka faszerowane bo tak naprawdę możemy je zrobić z czym tylko chcemy i będą smakowały każdemu 🙂
Dziś wersja jajek faszerowanych pastą łososiową i makrelową. Co Wy na to? Nieodłącznym “przyjacielem” jajek jest oczywiście majonez Kętrzyński. Do pasty z makreli dodałam również śmietanę 18% ALE!OSM Radomsko, a całość dodatkowo posypcie pieprzem od INTERJAREK.
A Wy jaki farsz do jajek robicie? Pochwalcie się w komentarzu, a ja na pewno dodam więcej przepisów na jaja faszerowane.
12
15 minut
Składniki:
6 jajek
Na pastę z makreli:
1/2 ( ok. 100-120g )porcji wędzonej makreli rozdrobnionej widelcem
3 żółtka dobrze posiekane
1/3 cebuli pokrojonej w drobną kostkę
2 łyżki majonezu Kętrzyński
1 łyżeczka śmietany 18% OSM Radomsko
sól i pieprz INTERJAREK do smaku
Na pastę z łososia:
1/2 ( ok. 100-120g ) wędzonego łososia rozdrobnionego widelcem
3 żółtka dobrze posiekane
1/3 cebuli pokrojonej w drobną kostkę
2 łyżki majonezu Kętrzyński
1 łyżeczka chrzanu
sól i pieprz INTERJAREK do smaku
Pęczek pokrojonego szczypiorku oraz kilka rzodkiewek.

Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Kroimy na pól i wyjmujemy żółtka.
Przygotowujemy pasty łącząc składniki ze sobą oraz nadziewamy każdą polówkę ugotowanego białka. Posypujemy pokrojonym szczypiorkiem, układamy rzodkiewkę i prószymy pieprzem.
