Bezglutenowe,  Deser,  Sałatki i surówki

Gruszki z serem wędzonym – deser wytrawny

Dziś mam dla Was pyszną propozycję na wytrawny deser…gruszki z wędzonym serem od @uwedzone.piotr.krol Zrobione ma moim niezawodnym Multi Grillu KUVINGS , ale to nie wszystko, bo gruszki są polane octem balsamicznym i posypane Bio szpinakiem BIOWEN oraz pysznymi orzechami 🙂
Daję przepis bo na pewno się skusicie.

4 porcje

ok. 30 minut

Składniki:

2 gruszki
kilka plastrów sera wędzonego uWedzone Piotr Król
garść orzechów laskowych rozdrobnionych
4 szczypty Bio szpinaku BIOWEN
ocet balsamiczny

Sposób przygotowania:

Gruszki obieramy ze skórki, należy przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne.
Układamy na płycie multi grilla KUVINGS, podlewamy ok. 1cm wody i gotujemy ok. 15 minut do miękkości.
Wodę wylewamy.
Pod każdą gruszką kładziemy plasterek sera wędzonego i podsmażamy pod przykryciem do momentu, aż będzie miękki.
Wyjmujemy gruszki z serem, polewamy octem balsamicznym, posypujemy orzechami oraz Bio szpinakiem.
Podajemy na ciepło

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *