Bezglutenowe,  Deser,  Drugie danie,  Obiad,  Śniadania i kolacje

Gnocchi zapiekane ze śliwką pod śmietanową chmurką z melisą

GNOCCHI ZAPIEKANE ZE ŚLIWKAMI POD ŚMIETANOWĄ CHMURKĄ z MELISĄ od BAZIÓŁKA 🙂 czas na śliwki trwa, a w tym roku udaje mi się kupować wyjątkowo smaczne i słodkie. Lubicie śliwki?? U nas pod każdą postacią są lubiane, dlatego też próbuje nowych przepisów na różne sposoby 🙂 ten przypadł do gustu szczególnie mnie i młodszemu domownikowi z racji tego, że lubimy wszystko co słodkie… A co tam u Was dzisiaj #vege ?

4 porcje

ok. 30 minut

Składniki:

8 śliwek
1 łyżeczka miodu
2 łyżki masła
2 łyżeczki cynamonu
paczka ugotowanych gnocchi
3 łyżki bułki tartej BG
6 łyżek śmietany 18%
Garść posiekanej melisy

Sposób przygotowania:

Śliwki kroimy na większe kawałki i podsmażamy na maśle z 1 łyżeczka cynamonu przez 4-5 minut.
Do naczynia żaroodpornego na dno układamy śliwki, na nie układamy ugotowane gnocchi, polewamy śmietaną wymieszana z posiekaną MELISĄ, posypujemy reszta cynamonu i bułką tarta. Zapiekamy 15-20 minut w piekarniku w 190 stopniach.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *