Bezglutenowe,  Deser,  Imprezowe

Deser z bezikami, żurawiną i kremem budyniowym z mascarpone

Na dobry początek dnia propozycja na słodko 🙂
Deser z bezikami, żurawiną u kremem budyniowym z mascarpone. Sztosik!
Budyń waniliowy @delektujemy jak widać ma nieograniczone możliwości 🙂 na 6 deserów, które wyszły mi z tej porcji, 4 skonsumował mój najmłodszych tester w domu 🙂 a więc o czymś to musi świadczyć!

6

ok. 20min

Składniki:

Pokruszone beziki ( ok.20 sztuk małych )
Frużelina z żurawiny lub innych kwaśnych owoców
1 duży budyń waniliowy
500ml mleka
250g mascarpone

Sposób przygotowania:

Krem budyniowy:
ugotowany budyń waniliowy duży z 500ml mleka ( w przepisie było 750ml)- wystudzić, a następnie zmiksować na gładka masę z 250g mascarpone.
Układamy warstwami: beziki, żurawiną, krem, beziki….czekolada:)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *