Bezglutenowe,  Deser

Deser jaglany łaciaty z orzechami, pomarańczą i ciasteczkami od Schar

Deser jaglany jest w 100% bezglutenowy, pyszny i kolorowy:) Łaciaty czyli biało-brązowy z gorzkim kakao na mleku Ale! OSM Radomsko ze zdrowymi orzechami laskowymi od Bakalland i nutą pomarańczy w cukrze od Delecta.

Deser świetnie smakuje z pokruszonymi ciasteczkami bezglutenowymi Maria Plain biscuits Schar.

2 porcje

25 minut

Składniki:

350ml mleka
4 czubate łyżki płatków jaglanych
1 łyżka mielonego siemienia lnianego
2 łyżki miodu
2 łyżeczki cukru ze startą pomarańczą
garść ulubionych orzechów
1 łyżka gorzkiego kakao
kilka herbatników
wiórki czekoladowe lub starta gorzka czekolada
1 pomarańcza

Sposób przygotowania:

Do mleka wsypujemy płatki jaglane, siemię lniane i gotujemy kilka minut do zgęstnienia. Odstawiamy, dodajemy cukier ze startą pomarańczą i miód i mieszamy. Do połowy deseru dodajemy gorzkie kakao i mieszamy.
Deser układamy warstwowo, na wierzch posypujemy poruszonymi herbatnikami, orzechami, czekoladą i pokrojoną pomarańczą.
Polecam schłodzić 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *