Bezglutenowe,  Drugie danie,  Imprezowe,  Obiad,  Śniadania i kolacje

Cukinia faszerowana jajkiem, mozzarellą i pomidorami

Dzień dobry!

Zaczynamy nowy tydzień, więc nowe siły są potrzebne. Do pracy na obiad zabieram pieczoną cukinię z jajkiem, mozzarellą i pomidorkiem, a do tego kasza gryczana i kefir Ale! OSM Radomsko.

Korzystajcie z warzyw póki są 🙂

4 porcje

ok. 1 godziny

Składniki:

cukinia
pomidor
mozzarella
zioła prowansalskie
sól i pieprz
4 jajka

Sposób przygotowania:

Cukinię kroimy na ok. 8-10cm kawałki. Każdy z nich wydrążamy do połowy. Wkładamy do piekarnika lekko posolone i nastawiamy na 190 stopni. Pieczemy do momentu, aby były na pół miękkie. Wtedy wyjmujemy je, do każdej wbijamy jajko, kładziemy gruby plaster białej mozzarelli, a na to pomidor. Posypujemy ulubionymi przyprawami.
Pieczemy jeszcze ok. 12 minut w 200 stopniach.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *