Bez kategorii,  Bezglutenowe,  Ciasta i ciasteczka,  Imprezowe

Ciasto piana z mango na spodzie z herbatników Schar Butterkeks Petit Beurre

Delikatna pianka mango…wyobrażacie sobie ten smak? Nie trzeba sobie wyobrażać, trzeba zrobić 🙂

To cudeńko jest bardzo proste, bez pieczenia, więc nie ma opcji, że nie wyjdzie 🙂 Oczywiście bezglutenowe na spodach z herbatników Schar Butterkeks Petit Beurre.

Wspaniale smakuje z kawą:) …aż się rozmarzyłam, więc ponownie je zrobię na pewno.

foremka ok. 18x22cm

ok. 20 minut + chłodzenie w lodówce

Składniki:

herbatniki Schar Butterkeks Petit Beurre
300g pulpy z mango ( może być z mrożonych owoców )
200g serka homogenizowanego naturalnego
50g cukru pudru
2 galaretki pomarańczowe rozpuszczone w 1/2 szklanki gorącej wody
150g śmietany kremówki ubitej

Sposób przygotowania:

Formę do ciasta wykładamy warstwą herbatników.
Mus z mango, cukier puder, serki homogenizowane miksujemy i dodajemy wystudzoną rozpuszczoną galaretkę, a na koniec mieszamy z ubitą śmietaną.
Masę wykładamy na herbatniki i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Wierzch można oprószyć rozgniecionymi herbatnikami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *