Bezglutenowe,  Obiad,  Śniadania i kolacje

Burger z szarpanej wołowiny od GROT i inne pomysły na jej wykorzystanie

Pyszny  burger, tym razem z szarpanej wołowiny. Wyszedł tak pyszny, że nawet ja pochłonęłam go całego i nawet miałam przez chwilę myśl o kolejnej porcji:)

Wołowinę najlepszej jakości kupicie w sklepach GROT. W ofercie znajdziecie produkty bezglutenowe, bez konserwantów i sztucznych barwników. 

To co, zostawiam pomysł i życzę smacznego 🙂

Składniki:

BURGER

1 opakowanie PRĘGI WOŁOWEJ – długo gotowanej od ZPM GROT
4 bułki na hamburgery
1 mniejsza cebula
sałata
1 duży pomidor
4 ogórki kiszone
kilka papryczek jalapeno
4 plastry sera żółtego
ketchup
musztarda
majonez

Sposób przygotowania:

Pręgę wołową gotujemy wg przepisu na opakowaniu, następnie wyjmujemy i obsmażamy ze wszystkich stron na patelni z łyżką masła klarowanego.
Bułki należy przekroić i podpiec przez kilka minut w piekarniku z funkcją opiekacza.
Dolną część bułki smarujemy majonezem, kładziemy sałatę, plaster sera żółtego, poszarpaną na kawałki wołowinę, na to jalapeno, pokrojone w plastry ogórki i pomidora oraz polewamy ketchupem i przykrywamy górną częścią bułki – posmarowaną musztardą.

Z wołowiny również w ofercie znajdziecie pyszną kiełbaskę. Najprostszy sposób na jej wykorzystanie do pyszne kanapki z pokrojoną na plastry kiełbaską, serem żółtym, sałatą i pomidorem:)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *